У Волинській області станом на сьогодні, 13 липня, зафіксовано 72 летальних випадки серед інфікованих коронавірусом. Усі вони мали супутні захворювання. Про це повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко під час чергового брифінгу у Волинській ОДА сьогодні, 13 липня.

Читайте також: На Волині один з критеріїв "заважає" послабити карантин, – МОЗ

На Волині 72 випадки захворювання COVID-19 завершилися летально, у тому числі, померло три медичних працівники.

Усі померла мали супутні захворювання. Зокрема, 25% інфікованих мали цукровий діабет, до 10% – ожиріння та хворобу нирок, 14% – онкозахворювання та 42% мали серцево-судинні захворювання.

Читайте також: Коронавірус не відступає: де на Волині виявили нові випадки інфікування

Зазначимо, що показники тестування методами ПЛР та імуно-ферментного аналізу на виявлення вірусу COVID-19 в області є одними з найвищих в Україні, вони становить 92 на 100 тисяч населення при рекомендованому 24. 

Нагадаємо, що за останню добу на Волині зареєстровано 29 нових випадків захворювання на COVID-19, з них 3 у дітей та 4 у медичних працівників. Нові випадки виявлено: Ківерцівський район –7, Луцьк – 8, Луцький район – 4, Камінь-Каширський район –3, Іваничівський район – 2, Горохівський район – 1, Локачинський район –1, Любомльський район – 1, Маневицький район – 1, Рожищенський район – 1. Загалом в області зареєстровано 3071 випадок COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook