Матір нового керівника Державного бюро розслідувань Романа Труби Ольга на початку 2017 року зареєструвала право власності на 300-метровий особняк у Рудному поблизу Львова.

Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на витяг із Держреєстру прав на нерухоме майно.

Окрім цього Ользі Трубі належать дві земельні ділянки у Рудному – одна площею 0,09 га під цим особняком та розташована поруч ділянка площею 0,0135 га. Також відомо, що Ольга Труба володіє ще одним будинком у Рудному на вулиці Івана Павла ІІ.

Втім, це не вся нерухомість, що належить матері нового керівника Держбюро розслідувань: у липні 2017 року вона зареєструвала на себе 24-метрову квартиру у Львові на вул. Станція Личаків. Це колишня залізнична станція, що використовується зараз як житловий будинок. Оскільки родина Труб раніше реєструвалася в сусідній 17-метровій квартирі цього ж будинку, тепер виходить, що родичам керівника Держбюро розслідувань належить щонайменше половини колишньої залізничної станції.

За інформацією «Наших грошей», Ольга Труба працювала у підрозділі громадського харчування Львівського науково-дослідного радіотехнічного інституту. Ні вона, ні її чоловік не володіють бізнесом, хоча ще у 2011 році Ольга Труба зареєструвала на себе знак для товарів і послуг на львівський ресторан «У лисого Мацька». Відомо також, що родичам Романа Труби належить ресторан «Манускрипт» на вул. Руській у Львові.

Зазначимо, львів’янин Роман Труба у листопаді 2017 року переміг у конкурсі на посаду директора Державного бюро розслідувань, що розслідуватиме злочини, вчинені найвищими посадовими особами, держслужбовцями, суддями.

Водночас, за словами експерта «Реанімаційного пакету реформ» Володимира Петраковського, для призначення Романа Труби на посаду директора ДБР конкурсна комісія порушила процедуру: Роман Труба подавав пакет документів на посаду заступника голови ДБР, але, оскільки у нього було бажання, то йому дозволили взяти участь у конкурсі на посаду голови ДБР.

Про Романа Трубу відомо не так вже й багато. Одна з найгучніших його справ стосується періоду Євромайдану: працюючи на посаді прокурора Пустомитівського району, він у 2013 році клопотав про відкриття кримінальної справи щодо активістів Євромайдану. Відомо також, що Роман Труба мав би бути люстрованим, згідно з законом «Про очищення влади», однак уникнув цього, самостійно звільнившись із посади держслужбовця у 2015 році.

Загалом, за даними «Наших грошей», у держреєстрі судових рішень є 16 справ, в яких прокурором згаданий Роман Труба. Найсерйозніша з них стосується 1 тис. доларів хабара, взятих сільським головою за виділення 1200 м2 землі. Інші – це ДТП, побутові сварки з травмами, вирощування коноплі, маку та пограбування.