Депутат від фракції "Слуга Народу" Роман Іванісов згвалтував із друзями неповнолітню в 1995 році. Про це свідчить текст вироку, опублікований колишнім заступником голови адміністрації Януковича юристом Андрієм Портновим на його каналі в Telegram.

Читайте також: Нардеп від "Слуги народу" виявився ґвалтівником з погашеною судимістю

У 1994 році Іванісов, коли йому було 17 років, із трьома однолітками вночі пограбували автомобіль "Запорожець" в смт. Куйбишеве в Запорізькій області, – передає Depo.Львів.

Через кілька місяців після цього, в ніч на 14 вересня 1995 року друг депутата Роман Комиса, виконуючи доручення батька відігнати службовий автомобіль ГАЗ 31029 на стоянку, не послухався його.

Замість цього він зібрав трьох друзів і поїхав кататися. Увечері вони зустріли двох дівчат на дорозі. Одну з них Іванісов із другом заштовхали на заднє сидіння своєї машини. Це була неповнолітня Онищенко, другій дівчині вдалося втекти.

Онищенко просила її відпустити до маленької дитини додому, але зловмисники погрожували вивезти її в Ростов чи Маріуполь.

Читайте також: "Зґвалтував за другим разом": з'явилися скандальні деталі про "слугу"-педофіла

Компанія виїхала в поле, де вони по черзі згвалтували дівчину. Іванісов гвалтував передостаннім і зробив це у збоченій формі.

"Потім намагався згвалтувати Онищенко, але зробити це не зміг через відсутність ерекції", – сказано у вироку.

Після зґвалтування вони залишили дівчину в полі, а самі втекли на автомобілі, незабаром їх затримали на залізничному переїзді.

На суді Іванісов визнав свою провину за ч.2 ст.118 (групове задоволення статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу, а за ст. 117 (згвалтування) він заперечував свою провину.

Читайте також: "Він і на виборах стане в нагоді, і в подальшому": як Юзік з друзями зібрались купити телеканал і фінансувати його грошима "Криворіжсталі" (аудіозапис)

Вирок було винесено 21 березня 1996 року Пологівським районним судом Запорізької області України. Згодом презиент Леонід Кучма своїм указом помилував Іванісова.

Повний текст вироку читайте ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook