Глава політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук познайомився з президентом Росії Володимиром Путіним ще на початку нульових на одному з офіційних заходів, коли був заступником голови Верховної Ради України. Про це український політик розповів в інтерв'ю програмі "Дійові особи з Наіль Аскер-заде" на телеканалі "Росія 1".

Читайте також: Елітні маєтки Медведчука: скільки прихованих будинків та компаній має кум Путіна (фото, відео)

"Потім я став главою адміністрації, підтримував стосунки з главою адміністрації Дмитром Анатолійовичем Медведєвим, зустрічався в тому числі і з паном Путіним", – пояснив Медведчук.

Він розповів і про те, як його молодша дочка Дарина стала хрещеницею Володимира Путіна і Світлани Медведєвої: "Це – по частині моєї дружини, Оксани Михайлівни, яка попросила через мене звернутися з таким проханням до Володимира Володимировича. І мені дуже приємно, ми пишаємося, і я, і вона, і наша сім'я, тим, що Володимир Володимирович не відмовив у цьому і погодився стати хрещеним батьком моєї дочки в 2004 році".

За словами Медведчука, одна із зустрічей Путіна з хрещеницею сталася на дачі політика в Криму, ще до 2014 року. Путін тоді підніс хрещениці букет і подарунок – плюшевого ведмедя.

Читайте також: 54 кандидати в нардепи голосували за диктаторські закони Януковича: повний список

Путін називає Медведчука націоналістом, але той не ображається. "Хоча сперечаюся, я не згоден з цим визначенням. Але в його розумінні це може мати місце, тому що у нього специфічне розуміння націоналізму в Україні", – пояснив політик.

Вдома сім'я політика розмовляє російською мовою. "Я можу розмовляти вільно українською мовою, але вважайте, в знак протесту я спеціально намагаюся максимально розмовляти російською мовою. Щоб підтримати людей, які завжди розмовляли російською мовою і продовжують на нього говорити. Це дуже важливо, це важливо для жителів Південного Сходу, це важливо для тих людей, які розуміють про те, що суть – не в мові. суть в тому, де ми живемо, як ми живемо, і що нас чекає завтра", – сказав Медведчук.

Дочка, за його словами, розмовляє по-російськи, по-англійськи і по-французьки. Навчається в Києві, від закордонного навчання відмовляється. "Вона, напевно, просто сімейна дитина, хоче жити в родині і не хоче їхати за кордон і вважає, що вона повинна вчитися на Україні. Ну, коли закінчить школу – може, з'являться якісь бажання, подивимося", – сказав Медведчук, відзначивши, що в цьому віці "інтенсивно змінюються рішення".

Свою дружину Оксану Марченко, відому на Україні ведучу і журналістку, політик називає мудрою жінкою. Це його третій шлюб, разом вони вже 15 років. Медведчук зізнався, що ревнує свою красиву дружину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook