Вчора виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук оглянули повністю відремонтований другий поверх КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 3".

Заклад був зданий в експлуатацію в кінці 80-х років минулого століття і дотепер капітальних ремонтних робіт у ньому не проводили.

У 2017 році були виділені кошти на проведення капітального ремонту половини коридору другого поверху КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 3" у сумі 200 тис. грн. Замовником робіт було управління капітального будівництва Луцької міської ради, яке уклало відповідний договір із підрядником ТзОВ "Волинь-комплект". Протягом червня-серпня 2017 року були виконані ремонтні роботи частини коридору та санвузлів закладу. Напередодні дня Незалежності України ця частина ремонтних робіт була завершена. У листопаді-грудні 2017 року той же підрядник ТзОВ "Волинь-комплект" на високому рівні виконав ремонтні роботи на суму 200 тис. грн та повністю завершив ремонт.

Головний лікар центру Віктор Максимюк розповів, що ремонт став для жителів мікрорайону гарним новорічним подарунком. Тут замінено двері, освітлення, електромережі, водостічна та каналізаційна системи, передбачено пожежну сигналізацію. Він також зазначив, що на першому поверсі відремонтували та спеціально обладнали туалет для людей на інвалідних візках.

Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт розповів, що напрямок щодо ремонтних робіт місць загального користування в КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №3" буде продовжено у 2018 році, адже з міського бюджету на ці потреби вже виділено кошти на суму 200 тис. грн.

Радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що влітку 2017 року в поліклініці №3 вже інспектували виконання ремонтних робіт та як було освоєно 200 тис. грн з міського бюджету. Після цього було прийнято рішення виділити ще 200 тис. грн, щоб повністю завершити ремонт коридору. У 2018 році буде зроблений ремонт коридору першого поверху, на ці потреби також виділено 200 тис. грн, далі ремонтуватиметься третій поверх. "Поступово ми приводимо до ладу медичні заклади міста, оновлюємо та ремонтуємо приміщення, а також закупляємо медичне обладнання, щоб лучани змогли отримати якісне обслуговування", - сказав Ігор Поліщук. Він також додав, що триває ремонт амбулаторії в мікрорайоні Вересневе, об’єкт має бути зданий в червні цього року. Також заплановано спільно з Волинською обласною радою зробити капітальний ремонт обласної інфекційної лікарні, адже 75 % пацієнтів там — лучани. Міська рада виділила на ремонт лікарні 10 млн грн, Волинська обласна рада — 20 млн грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook