Дослідники з Гарвардського університету назвали список найбільш шкідливої їжі для тих, хто худне. Стрункості можуть завадити навіть овочі.

Це підтвердило 20-річне дослідження фахівців з Гарвардського університету, інформує  Сегодня.

Вчені проаналізували інформацію з харчових щоденників, які вели кілька тисяч добровольців, чоловіків і жінок. Експерти просили людей фіксувати вживання продуктів з переліку, що включав понад 130 найменувань. Аналіз цих щоденників показав: рослинні продукти з високим вмістом крохмалю заважають худнути, а іноді і зовсім допомагають набрати вагу.

Найпопулярнішими крохмалистими овочами є кукурудза, горох і картопля. Вчені радять контролювати їх вживання. Такі овочі, за їхніми словами, є відмінним доповненням до раціону, – але строго за умови, що не використовуються як інгредієнти в смажених, жирних і калорійних стравах.

Найкращими продуктами, що допомагають мати струнку фігуру, як з’ясувалося під час дослідження, є ті, що містять в собі багато харчових волокон.