У деяких людей кінцівки залишаються холодними навіть у спеку. Згідно з даними, опублікованими на сайті клініки Клівленда, холодні ноги можуть вказувати на серйозні проблеми зі здоров’ям.

Читайте також: Уляна Супрун порадила, як "контролювати" бронхіальну астму

Зокрема, постійно холодні і змерзлі кінцівки, як слід їх опублікованої інформації, є поширеним сигналом про розвиток склеродермії – несприятливого стану, що характеризується ураженням дрібних судин.

В принципі, у пацієнтів, які страждають від холодних кінцівок, лікарі в першу чергу починають підозрювати хвороби судинної властивості. Наприклад, холодні ноги можуть виявитися одним з ознак атеросклерозу – захворювання, що вражає еластичні тканини артерій, що робить їх твердими і тендітними.

Але, крім судин, змерзлі кінцівки можуть вказувати і на проблеми з печінкою. Цей орган бере участь в енергетичному обміні в організмі людини і при виникненні порушень в ньому кров починає циркулювати по малому колу – так організм оптимізує виробництво енергії. Кінцівки при цьому недоотримують активного струму крові, – і холонуть.

До речі, за процеси вироблення та збереження енергії разом з печінкою відповідає і щитовидна залоза. При мерзнучих ногах не буде зайвим перевірити і її.

Читайте також: Життя в однокімнатній квартирі небезпечне для здоров’я – вчені

Крім цього холодні ноги можуть також бути наслідком дії гормонів. Особливо сильно при цьому страждають жінки. В жіночому організмі В залежності від менструального циклу «скаче» рівень гормону естрогену. В результаті кровоносні судини стають неймовірно чутливими до змін температури в навколишньому середовищі – її коливання легко провокують у жінок звуження судин, що приводить до уповільнення кровообігу в кінцівках і, як наслідок, до їх охолодження.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter