Кожен з нас в той чи інший період життя стикається з болями, які виникають без очевидних причин, але турбують із завидною постійністю.

Більшість людей просто не надають цьому ніякого значення, і болю йдуть точно так же, як і прийшли. Однак існують 9 типів “випадково” виникаючого болю, які ні в якому разі не можна ігнорувати, підкреслюють експерти, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на healthystyle.

Читайте також: Біль у грудях? Вам не до кардіолога

1. Більше, ніж біль в грудях
Раптовий сильний біль у людини “поза серцем”, може свідчити про те, що у людини якраз не все в порядку з серцем, і цілком може бути, що дуже близький серцевий напад. Серцеві болі можуть “віддавати” в різні частини тіла: плечі, руки, живіт, нижній щелепний відділ і навіть горло.

2. Болі в попереку
Треба сказати, що больові відчуття в районі попереку – дуже поширене явище, яке часто пов’язують з м’язами. Але крім м’язових спазмів і крепатури вона може свідчити про проблеми з нирками. У них може виявитися камінь, який здатний зникнути самостійно, але больові відчуття заподіє неодмінно.

3. Біль в животі
Дискомфорт в цій частині тіла можуть заподіяти проблеми з легенями, нирками, а у жінок ще і з маткою. А болі в нижньому правому куті живота можуть говорити про те, що у людини апендицит. Спазми в правому верхньому куті – ознака можливих проблем з жовчним. Болі у верхній частині живота і спини можуть виявитися наслідком запалення підшлункової залози.

4. Біль в литках
Як правило, цей тип болю відносять на рахунок загального стомлення після важкого робочого дня або інтенсивних занять спортом. Але вся справа в тому, що в ногах є система вен, капілярів і артерій, які несуть кров до серця. Больові відчуття можуть свідчити про небезпечні пошкодженнях вен, що супроводжуються венозним тромбозом.

5. Пекучість в руках і ногах
При раптовому поколюванні і свербінні кінцівок всередині даний симптом може вказувати на пошкодження нерва.

6. Ломота в тілі
Вона може бути ознакою такого захворювання, як фиброміалгія. До речі, найчастіше вона турбує жінок. Характерною ознакою її є те, що людина стає дуже чутливою до больових відчуттів, що може навіть спричинити за собою серйозні проблеми зі сном.

7. Біль в яєчках
Причиною таких болів може бути що завгодно, починаючи від грижі і закінчуючи раком. Вони можуть бути наслідком стискання сім’явивідного канальця. Прогресування цієї проблеми може призвести до дисфункції. Ще одна причина – варикозне розширення вен.

8. Мігрені
Якщо після нападу найсильнішого головного болю у людини погіршився зір, то це може вказувати на швидку транзиторну ішемічну атаку, або серцевий напад.

9. Постійні болі в суглобах
Найчастіше ці болі є наслідком віку та зношеності хрящових тканин, коли хрящова прокладка між кістками стоншується і вони труться одна об одну, завдаючи сильні больові відчуття, звані остеоартритом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter