Влітку великою популярністю користуються відкриті майданчики кафе та ресторанів, проте перебування на них може нести небезпеку.

Читайте також: Супрун знову розвіяла купу міфів і сказала, як правильно вживати ягоди

Як повідомляє Medikforum, про це розповіла фахівець Надія Раєва.

Справа у тому, що часто відкриті майданчики кафе та ресторанів розташовані просто поруч із проїздною частиною, через що повітря там насичене пилом та небезпечними речовинами.

Небезпеку створює як пил, який може осідати на їжу, так і хімічні речовини, які в ньому містяться. Якщо часто харчуватися у подібних місцях, загроза негативного впливу на здоров’я зростає.

Особливо небезпечні автомобільні вихлопи, разом з якими в повітря потрапляють важкі метали, включаючи найнебезпечніші – свинець і кадмій. Свинець сприяє руйнуванню ферментів, пов’язаних з утворенням червоних кров’яних тілець, викликає порушення функцій серцево-судинної системи і ЖКТ. Кадмій має канцерогенний ефект.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook