Британський отоларинголог і пластичний хірург Генрі Шарп вважає, що надто гарячий чай негативно впливає на стан судин носоглотки.

Читайте також: 3 речі, які ніколи не варто робити на голодний шлунок

Гарячий напій розширює їх, провокуючи носові кровотечі. Крім того, деякі медики вважають, що гарячий чай збільшує ризик розвитку раку стравоходу, повідомляє з посиланням на medikforum.

Оптимальною температурою чаю вважається 50-60°С. Це означає, що свіжозаварениому чаю краще постояти 5-7 хвилин при кімнатній температурі, щоб досягти стану, ідеального для пиття.

Крім того, слід уникати занадто міцно завареного чаю. У The New England Journal of Medicine опубліковано дослідження, згідно з яким міцний чай руйнує зуби і кістки. У ньому наводяться історії кількох пацієнтів, які стали жертвами своєї звички пити міцний чай.

Медики відзначали, що постійне вживання міцного чаю сприяє накопиченню фтору в кістках, що може негативно позначатися на стані скелета і зубів.

Крім цього, згідно з даними канадського видання Journal of Toxicology, що опублікував результати дослідження великої кількості зразків пакетованого чаю з різних регіонів планети, в цьому напої можуть міститися важкі метали – свинець, алюміній, миш’як і кадмій.

Вважається, що метали потрапляють в чайне листя з забрудненого грунту. Вчені радять не заварювати напій довше 3 хвилин, щоб в ньому не концентрувалися небажані компоненти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook