Сім'я керівника головного управління з питань внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України Ігоря Шкурата володіє мережею з п'яти незадекларованих ресторанів "Сушіленд +" в Києві і Київській області та триповерховим будинком у Вишгороді. Про це на своїй сторінці в facebook повідомив Роман Лаврів, голова Громадської спілки "Антикорупційне співтовариство України".

Читайте також: Син волинського митника володіє квартирою в центрі Києва за сотні тисяч доларів (відео)

"Шановні друзі, продовжую сагу про внутрішню безпеку ДФС та її керівника Ігоря Шкурата.

Я вже повідомляв новину, що у новій Державній податковій службі такого підрозділу не буде. Адже в його існуванні немає жодного сенсу – внутрішня безпека дублює функції правоохоронних антикорупційних органів. Ефективність її роботи від’ємна, ми спостерігаємо лише імітацію боротьби з корупцією.

Але, на жаль, у складі Державної фіскальної служби підрозділ ВБ зберігається! Незважаючи на його повну деградацію та масові факти зловживань, на які я вже вказував.

Читайте також: Елітний маєток та 10 земельних ділянок на Світязі: як живе скандальний митник "Ягодина", який побив журналістів (відео)

Ви здивуєтесь ще більше – ВБ не лише продовжує існувати, а й мріє стати повністю незалежною! Керівник ГУВБ Ігор Шкурат пропонує вивести "внутрішню безпеку" з підпорядкування податкової міліції та й узагалі керівництва ДФС і створити у складі фіскальної служби окремий підрозділ, підпорядкований міністру фінансів. Шкурат стверджує, що, позбавившись контролю колег та отримавши "функціональну незалежність", йому буде зручніше займатись "профілактикою корупційних проявів"!
Для того, щоб ви краще зрозуміли, до чого може призвести така "незалежність", наведу декілька фактів, які отримала наша "Антикорупційна спільнота України".
Згідно з офіційною декларацією, заробітна платня полковника Шкурата торік становила приблизно 40 тисяч гривень на місяць. Досить непогано. Але, погодьтесь, цього замало, щоби створити мережу з 5 (п’яти!!!) ресторанів "Сушіленд+" у Києві та Київській області, якими управляє дружина нашого "борця з корупцією".

Ресторани не вказані в офіційній декларації Шкурата. Але пересвідчитись, що заклади мають відношення до Тетяни Шкурат не важко. Достатньо знайти сторінки ресторанів "Сушиленд+" у соціальних мережах. На одному з фото в Instagram знаходимо Тетяну Шкурат – дружину голови ГУВБ ГФС. Автор фото пояснює: "директора мережі ресторанів Суши-Land+ кушают суши" (не має сумнівів, що фото буде одразу ж видалено після цієї публікації).

Інформація з офіційних реєстрів підтверджує, що пані Шкурат є директором магазинів та ресторанів "Суші Land+". Якщо ви поцікавитесь у співробітників закладів, вам скажуть, що Тетяна Шкурат не лише директор, а й фактичний власник мережі.

На дружину оформлений і величезний будинок Ігоря Шкурата майже у 300 "квадратів" у Вишгороді. І ще цікавий факт: після того, як Ігор Шкурат очолив ГУВБ ДФС, доходи його дружини-підприємця зросли у чотири рази!!! Цікавий збіг? Чим активніше пан Шкурат веде боротьбу з "проявами корупції", тим більше у його другої половини ресторанів!

У мене запитання до НАБУ та САП: чому немає жодної реакції на ці досить відомі факти, які не є секретом для багатьох співробітників ДФС? Полковник Шкурат усе життя пропрацював на державній службі – спершу в СБУ, потім у ДФС. Де і як він отримав кошти на мережу ресторанів???

Наша організація готує відповідний офіційний запит в антикорупційні органи. Ми також звертаємось до нового керівництва СБУ: проаналізуйте і дайте оцінку цим фактам. Розповідати щось старому керівництву було марно, адже з ним Шкурат багато років пропрацював разом.

У будь-якому разі, перед тим, як пропонувати уряду зробити з підрозділу ГУВБ ДФС незалежну "антикорупційну структуру", Шкурату було б доречно публічно відзвітувати про приховані активи та статки своєї родини.

Фото нижче – це мережі ресторанів в Києві та області і будинку у Вишгороді, який належить сім'ї Шкурат!", – написав Лаврів, додавши фото.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook