Мешканці багатоповерхівки, що по проспекту Соборності 9 у Луцьку уже два тижні без тепла. У чому проблема та чому досі служби не допомогли людям?

Читайте також: У Луцьку льодяна брила розтрощила скло автомобіля

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Уже як два тижні у будинку немає тепла. Мешканці багатоповерхівки, що знаходиться по проспекту Соборності, 9 нарікають: опалення увімкнули 8 листопала, однак ненадовго. Далі тепловики вмикали його тілька на годину чи дві на день. Зараз ситуація погіршилася.

У цьому будинку в більшості проживають люди пенсійного віку. Розповідають: платять за тепло, якого немає. Змушенні вмикати обігрівачі, щоб хоч якось покращити ситуацію. Майже в усіх квартирах 13 − 14 градусів тепла.

Микола придбав квартиру у цьому будинку нещодавно. Каже, розпочав ремонт, однак ближче до зими будівельники були змушені припинити роботи, бо у квартирі не те що жити, а перебувати неможливо. У приміщенні 12 градусів тепла. Тепер задумався над тим аби продати житло.

Жителі розповідають, шо зверталися і в ЖКГ, і в КП "Луцьктепло" − результату ніякого. Поки мешканці розповідали про ситуацію яка в них склалася на перевірку приїхали представники даних служб.

Прийшовши до однієї із квартир, ми були здивовані, як проводиться перевірка та складається акт. Цікаво як? Приходить до вас у квартиру два невідомих чоловіки. Починають міряти темпераратуру у квартирі. На запитання, хто ви? Яке підприємство ви представляєте? Ви нічого не почуєте. Якщо ж ви не дозволите проводити перевірку та будете вимагати пред’явити посвідчення − на вас чекає розчарування, вони взагалі підуть.

Ось такі реалії і така методика роботи інспекторів комунальних підприємств. І це ще не все. На першому поверсі багатоповерхівки знаходиться стоматологічна клініка. Директор медзакладу розповідає, що лікувати людей тут неможливо, бо температура нижча за норму. У приміщені має бути мінімум 18 градумів, а тут 13.

У КП "Луцьктепло" повідомили, що ймовірна причина чому у людей немає тепла − все через елеваторні вузли.

У комунальному підприємстві пообіцяли, що тепло увімкнуть, як тільки усунуть усі неполадки. Однак, як довго доведеться людям чекати, невідомо.

Читайте також: Голова луцького ОСББ "воює" з мешканцями відключеннями води

Більш детальніше у відео-сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter