Із двох районів на територію Шацької ОТГ хочуть звозити сміття.  Місцеві жителі проти і вважають, що від цього курортна зона може постраждати.

Читайте також: Лучани скаржаться на гори сміття на Центральному ринку

Про це повідомляє "РАЙОН.Шацьк".

У Шацькій об’єднаній громаді вивозить сміття місцеве комунальне підприємство. Жителька Шацька Галина Будник каже – чисто, встають о 05.00 і все прибирають.

"У нас в селищній раді по сміттю розроблені графіки вивозу. Вивозимо по Шацьку раз в місяць. Закупляли сміттєві баки, їх вистачає. Влітку у нас інший графі, по селу Мельники і Гаївці вивозимо щотижнево. За кошти селищної ради придбали сміттєвоза", – каже начальник комунального підприємства селищної ради Іван Коваль.

Усе сміття з Шацького району звозять на місцевий полігон, який розташований поруч із селищем Шацьк.

Читайте також: У Луцьку зросте вартість вивезення сміття

У травні Волинська облрада затвердила програму поводження із побутовими твердими відходами на 2018-2021 роки.

"Територія області розділена на 5 зон. Із преси і опублікованих документів ми дізнались, що до Шацького полігону мають звозити сміття зі Старовижівського та Ратнівського районів. Це неприпустимо. Тут курортна зона", – каже виконувачка обов’язків селищного голови Людмила Цевух.

Водночас, у телефонній розмові радник голови ОДА Олександр Закузенний сказав, що програма не є остаточно затвердженою і пообіцяв роз’яснити ситуацію наближчим часом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter