Упродовж квітня 2018 року золотовалютні резерви України зросли на 1,3%, а тому станом на 1 травня складають майже 18,5 млрд доларів. Такі дані оприлюднені на сайті Національного банку України.

Читайте також: Причина переходу на металеві гроші – знецінення валюти

Головне джерело поповнення резервів України у квітні та попередні місяці 2018 року – купівля Нацбанком валюти на міжбанківському ринку, що  дало змогу  викупити надлишки валюти з ринку з метою нарощування резервів одночасно без протидії зміцненню обмінного курсу гривні.

Читайте також: НБУ ввів в обіг монети номіналом 1 та 2 гривні

У квітні 2018року Національний банк купив на міжбанківському ринку 326,7 млн доларів: 146 млн доларів – за інтервенціями за найкращим курсом, 80 доларів – за єдиним курсом і 100,7 млн доларів – на валютних аукціонах.

Нагадаємо також, що у ІІ кварталі 2018 року Національний банк має намір купувати до 10 млн дол. США на міжбанківському валютному ринку на день для нарощування міжнародних резервів.

Водночас у квітні кошти з міжнародних резервів спрямовувалися переважно на здійснення платежів Уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого країною боргу в іноземній валюті. Сума цих платежів у квітні становила 127,4 млн доларів США. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter