В обласному центрі Волині Державній міграційній службі хочутьнадати в оренду приміщення на Кравчука,12, за гривню.

Читайте також: Дружина керівника фракції Порошенка відкрила елітний дитсадок на державній дачі

Про це йшлося 20 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як розповів заступник начальника відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Тарасюк, відповідно до нової методики всі державні установи повинні сплачувати 3% оренди від ринкової вартості. Зокрема, Державна міграційна служба України у Волинській області орендує приміщення площею 348 метрів квадратних за 4861 гривню на місяць. З його слів, наразі уклали новий договір, термін дії якого до 2021 року.

Читайте також: Волинський санаторій "Пролісок" перевірить спеціальна комісія

"Міграційна служба звернулася до міськради з листом, що вони надають послуги в ЦНАПі і отримують адміністративну плату. Так, вони повідомляють, що плата за паспорти, посвідки і цей адмінзбір розподіляється 20% на 80%, 80% іде в міський бюджет", – зазначив Тарасюк.

Та додав, що за 2017 вони сплатили до бюджету 14,4 мільйона гривень. Оскільки вони є важливими наповнювачами бюджету, то просять надати пільгу в розмірі 1 гривні, адже навіть не забивали в кошторис орендної плати.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення на сесії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter