Очільник Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко має у своїй власності розкішний маєток у "царському" селі під Києвом. По сусідству з ним свої будинки мають вищі поліцейські чини, судді, прокурори, одіозний екс-регіонал Ярослав Москаленко та керівник СБУ Василь Грицак.

Читайте також: П'яний мажор у центрі Києва: історія колишнього міліціонера Олександра Савченка

Декларація очільника Волинської ОДА, який майже все життя віддав службі в правоохоронних структурах та держслужбі, рясніє квартирами, будинками, автомобілями та дороговартісними годинниками. Савченко офіційно не володіє ні корпоративними права, ні приватними фірмами. Проте він увійшов у десятку найбагатших губернаторів України, пише ІА Волинські Новини.

Попри роботу у державних структурах, згідно з декларацією, чиновник накопичив 16 млн грн. Позаторік Савченко заробив 1,3 млн грн. Доходи чиновника принесли продаж рухомого майна, проценти від банківських вкладів, заробітна плата та пенсія.

Савченко та його сім’я також володіють 3,4 га землі, трьома автівками Toyota Land Cruiser 200, Mersedes-Benz GL 350, Akura Mdx та 1033 кв. м нерухомості. Серед них – будинок в "царському селі" поблизу Києва, який на момент зведення коштував 185 тисяч доларів.

У скільки обійдеться земля в елітному селі під Києвом

Село Осещина Вишгородського району знаходиться в 20 хвилинах їзди від Києва. Поруч – мальовнича природа, затоки річок Десна та Дніпро. Тому й не дивно, що село облюбували вищі поліцейські чини, фіскали, судді та прокурори і навіть нардепи.

Поруч на скромній ділянці в 12 соток розмістився і маєток Олександра Савченка.

 

Приблизна вартість землі за підрахунками журналістів тут становить близько 2,5 тисячі доларів за сотку, відтак лише ділянка, аналогічна Савченковій, вартуватиме до 30 тисяч доларів, або ж 850 тисяч гривень.

Читайте також: Мільйонер на державній службі: розкішне життя очільника Волинської ОДА

Відповідно до декларації Олександра Савченка, це – садовий будинок, площею в 272 квадратів. Володіє він ним одноосібно, а на момент набуття права власності (а це 2010 рік) він коштував 1,47 мільйона гривень, або ж близько 180 тисяч доларів за тогочасним курсом.

По сусідству з нардепами, прокурорами і генералами

Очевидно, що дозволити собі будинок в "царському селі" можуть далеко не всі. Проте, поруч із бізнесменами та топ-менеджерами село облюбували і чимало держслужбовців та силовиків.

Приміром, минулого року саме в цьому елітному поселенні програма "Наші Гроші" знайшла землю голови СБУ Василя Грицака та "януковичівського генерала", екс-очільника МВС Київської області Костянтина Сапка.

Також тут мають будинки:

 

Олександр Шевченко, донедавна суддя Апеляційного суду Київської області. Звільнився у розпал судової реформи і деклараційних перевірок;

Олена Андрющенко, прокурор із міської Прокуратури Києва;

Ярослав Москаленко, народний депутат (депгрупа "Воля Народу"), екс-регіонал і екс-заступник голови КОДА – коли її очолював генерал-полковник від СБУ Анатолій Присяжнюк. Живе він через паркан від Олександра Савченка;

Анатолій Андрієнко, екс-очільник податкової міліції Київської обласної податкової.

Читайте також: "Дам тому, кому захочу": як Волинська ОДА виділяє бюджетні кошти для окремих обранців

* * *

Вищезгаданий будинок – лише невелика частина статків Савченка. П’ять квартир, два маєтки, один з яких ще будується, 6 земельних ділянок, два елітних авто, 70 тисяч євро готівки, півмільйона доларів і більше мільйона гривень, а ще три швейцарських дорогих годинники і невідомо скільки дорогоцінних металів та ювелірних прикрас – ось такий перелік задекларованої власності Савченка. Проте звідки вона у нього і як в Україні заробити такі статки – голова Волинської ОДА розповісти відмовляється.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter