У березні 2019 року українців чекають президентські вибори. Чинний Глава держави Петро Порошенко вирішив скористатись можливістю та під виглядом мецентства виділити на підняття своїх рейтингів і приховану агітацію не багато не мало 1 мільярд гривень. При чому ця сума має надійти у його Фонд із державного бюджету. Тобто, з коштів платників податків, з кишені кожного українця.

Читайте також: Чому Україна купує вугілля у Росії на мільярди доларів, ігноруючи волинські шахти

Відтак, у проекті Державного бюджету 2019 року з’явився пункт фінансування Фонду Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді на вищезгадану суму.

"Ніколи не любив всіх оцих "за підтримки/сприяння Президента" за державні кошти, але це вже повний...

В проекті бюджет з'явилось оце. 1 млрд (!) гривень на фонд Президента (не мільйон як виглядає з таблички, адже бюджет прописано в "тис. грн).

Читайте також: Як студенти обирали Президента України (відео)

Порошенко створив фонд і сам же наказав Кабміну своїм указом, а тепер змушує Верховну раду, профінансувати свою "меценатську" ініціативу з держбюджету. Гройсман сказав "єсть" і щедро сипанув своєму босу мільярдик. З нашої кишені щоправда.

Здавалось би гарна справа – освіта, наука і тд. Ну то закладіть державні кошти в бюджет Міносвіти. Але ж ні. Як тоді новини перед виборами писати в стилі "Порошенко дав грошей молодим науковцям"?

Совок не в барельєфах. Він в ментальності", – зазначає міський голова Львова, народний депутат Андрій Садовий.

Читайте також: Коломойський: Порошенко хотів захопити "1+1", йому належать "NewsOne", "112" та "Прямий"

Цікаво, що Петро Порошенко взявся за освіту та підтримку молодих науковців не з перших днів своєї каденції, і навіть не половині терміну, а лише у листопаді 2018 року, менш ніж за рік до президентських виборів. Указ №357/2018 "Про Фонд Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді" "гарант" підписав 6 листопада цього року.

Дана ініціатива голови держави тільки доводить, що наразі він зі своєю командою прагне викачати максимальну кількість грошей для фінансування виборчої кампанії, а також на випадок програшу президентських перегонів-2019, щоб забезпечити собі і своїм нащадкам безбідне життя на наступні десятиліття.

"Цей скоро вже не президент, вирішив мої податки, та й ваші теж, напилити у Фонд імені себе для покупки лояльності електорату!!!

Що трапилося?

До бюджету заклали виділення ОДНОГО МІЛЬЯРДА гривень в президентський фонд, який нікому не підконтрольний, для:
– фінансування освітніх проектів
– підключення інтернету в школах
– покупки в Школи автобусів
– НАДАННЯ ПОДАТКОВИХ ПІЛЬГ для компенсації підняття тарифів

WTF? Яка роль і права президентської гілки для розпорядження бюджетними грошима в даному напрямку? 

Чому вирішив згадати про школярів, села і тарифи прямо перед виборами, а не з початку президентської каденції?

Ой не бути йому більше главою корупційної вертикалі..." – обурюється фінансист,  підприємець і учасник програми "Нові лідери" Анаталоій Амелін.

Ідея ініціативи президента Порошенка виглядає важливою і позитивною. Однак способи реалізації в зародку вбивають її перспективи та успішність. Вочевидь, тепер замість фінансування освітніх проектів, підключення інтернету в школах і покупки  автобусів для школярів українці можуть чекати серію нових президентських білбордів з популістським гаслом "Гроші молодим науковцям".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter