Міністерство юстиції України разом із "Онлайн будинком юстиції" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у рамках проекту "Я МАЮ ПРАВО!" презентували другий відеоролик із серії інформаційно-навчальних роликів "Знай своє право на землю". Новий випуск присвячений порядку безоплатного отримання земельної ділянки у приватну власність. Про це йдеться на сайті установи.

Читайте також: "Державна виконавча служба стоїть на захисті прав дітей", – Мін'юст

"Більшість громадян або не знають про право на отримання землі, або зовсім не обізнані з цією процедурою, хоча і Конституція, і Земельний Кодекс України гарантують українцям це право. Наприклад, Земельний кодекс передбачає право кожного громадянина України на безкоштовне отримання декількох земельних ділянок у межах існуючих норм. Більш того, передбачається, що безкоштовно отримати земельну ділянку за різними видами використання можна будь-де на території країни, незалежно від місця проживання. Отож поширення та роз’яснення цього питання має важливе значення для людей, які хочуть жити, працювати та здійснювати господарську діяльність на власній землі", – повідомляє прес-центр міністерства.

Читайте також: На Волині з роботодавців, які боргують зарплату, стягнуть 2,5 мільйони гривень

У відеоролику висвітлені питання щодо порядку отримання земельної ділянки у приватну власність, зокрема громадяни дізнаються: від чого залежить розмір земельної ділянки; де можна зареєструвати право на земельну ділянку; які документи потрібні  для подання до місцевого ЦНАПу або нотаріуса; який строк розгляду поданих державному реєстратору документів.

Читайте також: У Нововолинську відкриють ЦНАП

Детальніше дивіться у відео.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter