Рада національної безпеки і оборони найближчим часом може провести окреме засідання щодо ситуації в країні з розповсюдженням COVID-19, і у разі погіршення в країні можуть запровадити загальнонаціональний локдаун. Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив в інтерв'ю BBC News.

Читайте також: "Держава виплатить по 8 тисяч у "червоних" регіонах карантину", − Шмигаль

"У березні минулого року ми розглядали це питання на РНБО. Думаю, найближчим часом буде проведене окреме засідання РНБО з цього приводу. Це стосується не лише коронавірусу, адже ланцюгом іде економіка та багато інших речей", – зазначив Данілов.

На питання, чи можуть на РНБО обговорювати всеукраїнський локдаун, він відповів: "Буде залежати від поведінки людей. Ми наполягаємо, що кожна громада, відповідно до закону, має самостійно ухвалювати рішення, чи треба їй закриватися, чи вводити інші обмеження".

Він також відзначив, що коли повністю закриваються області – це вже винятковий випадок.

"Якщо розвиток подій буде йти не по оптимістичному сценарію, то я не виключаю, що може бути закрита вся країна", – наголосив секретар РНБО.

Данілов також прокоментував інформацію про смерть військової на Одещини через дві доби після вакцинації та зазначив: "У нас без остаточних висновків починають роздумухувати ситуацію, що дуже шкодить вакцинації".

Читайте також: В Україні "жовтою" залишилася тільки одна область: куди потрапила Волинь

"Кожного дня в країні, на жаль, помирає дві тисячі осіб. Від чого померла ця жінка – буде відомо, коли відбудуться всі потрібні медичні процедури. Якщо це буде пов'язано з вакцинацією – це одна ситуація. Якщо результаті інші – то інша", – додав він.

За словами Секретаря РНБО "є багато "вкидів" інформації про шкідливість вакцинації": "Ці "вкиди" – наслідок "дипломатичної війни": "Одна країна просуває певну вакцину і каже, що вона найкраща".

"Це треба просто пережити – ще два-три місяці не лише Україна, але й весь світ буде знаходитися у такій колотнечі, коли казатимуть, що ця вакцина стовідсотково якісна, ця – на 80%, а ця – на 70%. Це війна всього фармацевтичного ринку", – вважає секретар РНБО.

Данілов запевнив, що влада робитиме все, щоб вакцинація відбулася 100% по всій країні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook