Служба безпеки України викрила організацію з технічних робіт однієї з українських авіакомпаній на неякісному  виконанні ремонтних робіт пасажирських літаків в аеропортах "Київ" та "Одеса", що могло призвести до людських жертв. Про це повідомляє пресслужба силового органу.

Читайте також: У Луцьку затримали чоловіка, який представлявся працівником СБУ та за великі гроші "влаштовував" туди на роботу

За даними Служби безпеки, організація з техобслуговування та представники авіакомпанії, назва якої не називається, сфальсифікували документацію  щодо проведення ремонтних робіт літаків.

"Подальше використання фактично несправних літаків для пасажирських перевезень могло призвести до виникнення позаштатних ситуацій, у тому числі катастроф з людськими жертвами", – йдеться у повідомленні. 

Посадовця авіапідприємства, відповідального за технічне обслуговування літаків, суд визнав винним  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення).

Читайте також: У голови Фонду держмайна хотіли купити посаду за $5 мільйонів

"Компанії-експлуатанту скасовано відповідні дозволи на виконання авіаційних пасажирських перевезень, а повітряним суднам – сертифікати льотної придатності", – йдеться у тексті. 

Операція проводилась під процесуальним керівництвом органів прокуратури. Наразі тривають слідчі дії. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook