Порошенко – це злочинець, зокрема зрадник Батьківщини і колаборант.

Читайте також: Голі груди для Порошенка: активістка Femen зганьбила президента на Віденському балу

Таку думку в ефірі ток-шоу "DROZDOV" на телеканалі ZIK висловив суддя Конституційного Суду України від Президента України (з 4 серпня 2006 до 21 липня 2015 року), перший генпрокурор незалежної України Віктор Шишкін

"Сьогодні я можу пред‘явити пану Порошенку 9 статей кримінального кодексу за злочини впродовж останніх 3-х років" – каже екс-Генпрокурор і екс-суддя Конституційного Суду України!

Шишкін вважає нині діючого Президента злочинцем, чий апетит постійно зростає.

"Водночас, мені дуже дивно, що після кривавих подій на Майдані ми зуміли посади собі на плечі чергового олігарха. Та ще й злочинця. Зараз я можу пред’явити обвинувачення Петру Олексійовичу мінімум по дев’яти статтях. На посаді президента він не зміг окультуритися, а його захланність лише зростає з кожним днем", – говорить перший генеральний прокурор незалежної України. 

Режими правління Януковича та Порошенка витікають із роботи Кучми. Він заклав фундамент олігархії в Україні, який досі не вдається знищити навіть після подій Революції Гідності.

Читайте також: На зустрічі з міжнародними журналістами Порошенко збрехав тричі, – експерт

"Я багато думаю про те, як ми вибудовуємо Україну. Задаю собі питання: на якому етапі поступилися? Складно вибудувати чітку лінію, однак, на мій погляд, Порошенко і Янукович є пташками гнізда Кучми", – коментує Шишкін.

За його словами, олігархічну систему в Україні можна подолати, хоча за це доведеться платити.

"Ніколи не кажи ніколи. Я думаю, що олігархію в Україні можна зруйнувати, але якою ціною? Усе залежить від готовності народу. Єдина країна, яка насильно скинула комуністичний режим – Румунія. Там загинуло півтори тисячі людей. Але протистояння може бути і мирним, що й намагалися зробити в Україні 2013 року. Чого там пролилася кров? Бо знову українці не зуміли об’єднатися у три-чотири мільйони. Зараз всі далі невдоволені систему, проте нічого не роблять. Підкреслюю: я говорю про подолання режиму, а не боротьбу із зовнішнім ворогом", – каже експерт. 

Читайте також: Невістка Порошенка про Мальдіви: Раз на рік людина може собі дозволити

Порятунок Віктор Шишкін бачить у "намаганні сказазати людям правду":

– Або береш автомат і гранату, або береш книгу і йдеш в народ.

Шишкін зазначає, що нова політична система мусить відрізнятися від старої, а тому її представникам необхідно говорити людям правду. Водночас, і народ мусить прагнути до освіченості.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter