Голова парламенту Молдови Андріан Канду, який за рішенням Конституційного суду виконує обов’язки президента, підписав закон "про боротьбу з російською пропагандою".

Читайте також: За 18 днів Путін витратив на передвиборчу кампанію майже 14 млн рублів

Він забороняє ретрансляцію в країні російських новин та інформаційно-аналітичних програм, про це пише "Інтерфакс-Україна".

Закон про внесення поправок у Кодекс про телебачення та радіо терміново ухвалив парламент Молдови одразу у двох читаннях 7 грудня 2017 року.

Він передбачає заборону ретрансляції в Молдові інформаційних, інформаційно-аналітичних, політичних і воєнних передач з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

За цими змінами, новини, які можуть транслювати молдавські теле- та радіомовники, можуть бути зроблені тільки в країнах ЄС, США, Канаді та країнах, які ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення (Росія її не ратифікувала), пише zaxid.net.

За порушення передбачені штрафи у сумі від 40 до 70 тис. леїв (від 2 до 4 тис. доларів), за повторне порушення — від 70 до 100 тис. леїв (від 4 до майже 6 тис. доларів).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook