На Волині ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми.

Читайте також: Мати хотіла продати доньку в сексуальне рабство в Чехію (фото)

Про це інформує Держприкордонслужба України.

Організатори каналу – українець та громадянин однієї з країн ЄС, в поле зору оперативних співробітників потрапили ще в квітні цього року.

Під час оперативної розробки встановлено, що зловмисники підшуковували серед мешканок Волинської області молодих жінок, які знаходилися у скрутному матеріальному становищі та під приводом працевлаштування, мали намір їх вивезти за кордон для подальшої сексуальної експлуатації.

Днями, в ході реалізації оперативних матеріалів, в рамках кримінального провадження, попереджено спробу вивозу жертв торгівлі людьми, шляхом затримання спільною слідчо-оперативною групою в пункті пропуску "Рава-Руська" чоловіка, який на замовлення фігурантів намагався вивезти 3-х громадянок України до ЄС.

Читайте також: В секс-рабство за 20 000 тисяч: жінка хотіла здати свою неповнолітню доньку в бордель (фото)

Одночасно, у відповідності до ст. 208 КПК, в м. Запоріжжя затримано організатора каналу, в ході обшуку його помешкання вилучено речові докази та оголошено підозру за ч. 2 ст. 149 КК України.

У відношенні іншого організатора злочину – іноземця, тривають заходи щодо притягнення його до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook