За три тижні до виборів українцям почали приходити повідомлення про виплату субсидії у готівковій формі. Перед виборами разом з пенсією волинські пенсіонери отримають на руки ще майже 1800-1900 гривень.

Читайте також: "Його вішати треба на стовпі": луцькі пенсіонери розповіли, через кого змушені виживати

На початку таких інформаційних повідомлень вказано, що гроші роздаватимуть людям за дорученням не кого-небудь, а самого Президента України Петра Порошенка.

Такі речі з боку влади депутати Волинської обласної ради називають – непрямим підкупом виборців і спробою вплинути на найбільш знедолену категорію населення.

Читайте також: Як Порошенко підкуповує пенсіонерів грошима, здертими з "євробляхерів"

"Ця влада використовує ті ж методи, що були і за Януковича. Він теж любив перед виборами підняти пенсії.

Сьогодні говорять у владі про індексацію пенсій, монетизацію субсидій. Це непрямий підкуп виборців, який спрямований більше на знедолену частину населення – пенсіонерів.

До мене, як до депутата облради, приходять пенсіонери і кажуть, що ці гроші, звісно, їм потрібні, але це принижує їхню честь і гідність. Адже все це мало робитись не перед виборами, а вже давно.

Сьогодні розкрадають мільйони на "Укроборонпромі", а потім кидають цю маленьку кісточку пенсіонерам, щоб вони прийшли на вибори і проголосували", – каже В'ячеслав Рубльов, депутат Волинської обласної ради.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook