У селі Рубанівському Васильківського району Дніпропетровщини, де віряни заявили про перехід у Православну церкву України, звільнили настоятеля і кліриків Свято-Покровського храму.

Читайте також: Історична подія: Патріарх Варфоломій підписав томос для Православної церкви України (текст)

Цю інформацію повідомили у п'ятницю 4 січня в Дніпропетровській єпархії УПЦ (МП), пише Znaj.ua.

Як розповіли у єпархії, з посад звільнені протоієрей Василь Пишний, священик Володимир Дерев’янко і священик Павло Тєпін "за ухилення у розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, Постанови Собору єпископів УПЦ від 13 листопада 2018 року і рішень Священного Синоду УПЦ від 13 листопада та 7 грудня 2018 року". Також повідомляється, що ці священики "заборонені у священнослужінні".

Раніше в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) заявили, що інформація про перехід Свято-Покровського храму УПЦ (Московського патріархату) в селі Рубанівському під юрисдикцію Православної церкви України "не відповідає дійсності" й "громада й надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії УПЦ".

Священик Володимир Дерев’янко підкреслив, що настоятель церкви отець Василь Пишний після однієї зі служб виніс на розсуд вірян пропозицію про приєднання храму до ПЦУ, і ця пропозиція була підтримана шляхом голосування підняттям рук.

Громада вірян планує пройти перереєстрацію після 6 січня, тоді, коли Україна отримає Томос.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter