Відколи кількість хворих на коронавірус на Волині почала стрімко збільшуватися, місцевій владі довелося вдаватися до рішучих дій. Найголовнішим було питання, як збільшити кількість ліжко-місць, де зможуть приймати коронавірусних хворих, із можливістю киснезабезпечення. Тож у Луцьку вирішили створити тимчасовий інфекційний госпіталь на базі Луцького пологового будинку.

Читайте також: Як у Луцьку по-новому працює пологовий будинок (відео)

Про це повідомляє народний депутат України, лідер партії "ЗА Майбутнє" Ігор Палиця у соцмережі Facebook.

"Вже готовий новий госпіталь для хворих на коронавірус, розрахований на 250 ліжок. Тут є кисневі точки, апарати штучної вентиляції легень, потужний рентген-апарат – все для порятунку пацієнтів. Але жодного хворого сюди не можуть прийняти. Бо МОЗ не хоче давати дозвіл на те, щоб визначити цей госпіталь опорним для лікування COVID. А значить, немає "ковідних пакетів" і не буде доплат лікарям. Запит у міністерстві лежить уже 10 днів! Жодні дзвінки і звернення не допомагають!

Тим часом, у інших лікарнях місць лишилося ще на два дні, а потім буде катастрофа.

Я переконаний, що така діяльність посадовців – це геноцид українського народу, і за це має бути кримінальна відповідальність!" − йдеться у дописі Ігоря Палиці.

Читайте також: Стало відомо, хто "розпиляв" коронавірусні мільйони на Волині від держави

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook