Волинь та ще шість областей, не готові з 5 червня відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтів всередині.

Читайте також: На Волині – смерть та збільшення хворих на коронавірус: де виявили нові випадки

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, пише Укрінформу.

"Сьогодні 5 червня, сьогодні постановою Кабінету міністрів України дозволяється відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтів всередині приміщення. В той же час за індикаторами у нас сьогодні не проходять: за захворюваністю – Київ, Волинська область, Житомирська область, Львівська область, Рівненська область і Чернівці, і за тестуваннями не проходять Донецьк і Луганськ – майже проходить, але 11,96 на 100 тисяч населення", – сказав Ляшко.

Він зазначив, що у цих областях рішеннями комісій ТЕБ та НС не повинно бути дозволено відкриватися закладам громадського харчування, оскільки епідситуація не дозволяє.

Читайте також: У місті на Волині зупинять рух громадського транспорту, через збільшення кількості хворих на коронавірус

Ляшко додав, що якщо ці заклади будуть відкриватися, то це буде порушенням постанови Кабміну про введення адаптивного карантину.

Як повідомлялося, на засіданні Уряду 3 червня було ухвалено рішення про подальше поступове зняття карантинних обмежень.

Уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного.

Наразі в Україні до 22 червня діє адаптивний карантин.

Нагадаємо, в Україні підтверджено 25 964 випадки COVID-19, з них 11 372 одужали, 762 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 588 випадки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook