У Міжнародному валютному фонді озвучили  умови для продовження співпраці з Україною  – завершення четвертого перегляду програми фінансування  для України і виділення наступного траншу кредиту. За словами глави представництва МВФ в Україні Йости Люнгмана, йдеться  про створення Антикорупційного суду і виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня.

Читайте також: На зустрічі з міжнародними журналістами Порошенко збрехав тричі, – експерт

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Під час заходу “Eba Global Outlook 2018: Think beyond. stay ahead”, який проводиться сьогодні, 1 лютого,  в Києві Європейською бізнес-асоціацією, Люнгман  зазначив, що метою встановлення ринкових цін на газовому ринку є намагання уникнути штучної сегментації ринку окремо для домогосподарства і окремо для промисловості.

Люнгман також назвав умови для продовження співпраці України з МВФ досяжними і висловив надію, що вони будуть швидко виконані.

Також серед інших завдань МВФ для України чиновник назвав утримання інфляції і збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримки конкурентоспроможності української економіки.

Коментуючи рішення українського уряду про підвищення зарплат, він зауважив, що в цьому питанні варто було б орієнтуватися на зростання продуктивності праці, оскільки надмірне збільшення заробітних плат українців може зашкодити стабільному зростанню.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter