МВФ вкотре нагадує владі України, що корупція та умови її подолання  ключовими умовами співробітництва.

Читайте також: В Україні зростатимуть ціни - МВФ

Повідомляє БУГ з посиланням на  директора-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

 «Глибоко стурбована останніми подіями в Україні, які здатні відмотати назад прогрес, досягнутий раніше в створенні незалежних органів з протидії корупції високого рівня, в тому числі Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – заявила вона.

Очільник МВФ наголошує, що боротьба з корупцією це основна вимога не лише європейських партнерів, але й цілого українського суспільства. Також антикорупційні індикатори є ключовими зобов’язаннями влади України за якою вони співпрацюють з МВФ та є критичними умовами для росту економіки.

 «Ми наполегливо закликаємо українську владу і парламент захистити незалежність НАБУ і САП. Ми також настійно закликаємо владу показати швидкий прогрес щодо законодавства, яке повинно запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи. Створення суду є істотною умовою для винесення таких рішень в корупційних справах високого рівня, які заслуговували б довіри», – йдеться в заяві Лагард.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook