Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко зробив скандальну заяву, щоб заробити кілька балів перед парламентськими виборами. Він знову почав тиснути на те, що його політсила ледь не єдина, хто дбає про село. Головний "радикал" країни розкритикував ініціативу команди президента Володимира Зеленського зняти мораторій на продаж землі. Втім для Ляшка критика – це не "банальні" аргументи і фаховий аналіз, а гучні заяві. На цей раз він пішов ще далі і одразу налякав українців "громадянською війною".

Читайте також: Порошенко і Ляшко очолюють рейтинг недовіри українців

"Чорна хмара насувається на Україну. Ми на порозі громадянської війни через намір Зеленського продати землю іноземцям. Разом з Порошенком і Вакарчуком у новому парламенті вони першим же рішенням скасують мораторій на продаж землі – Зеленський вже пообіцяв це світовим лідерам і МВФ. Землю не куплять бідні українські селяни – її куплять латифундисти і транснаціональні корпорації, виснажать соєю і рапсом, зроблять селян рабами на своїй землі. 

Ніхто з тих, хто хоче провернути цю аферу, не знає, як живе село. А "Радикальная партія" знає і не дозволить цим манкуртам продати наше найбільше багатство! Ці вибори – це бій за землю, і ми маємо виграти цей бій. Українська земля має годувати українців!", – написав Ляшко на своїй сторінці.

Читайте також: "Нап**див лимонів, тепер можна танцювати": "радикал" Ляшко осоромився запальними танцями зі своїм лекторатом (відео)

В цілому суть і мета риторики зрозуміла – створити "альянс зла" з рейтингових партій, щоб відібрати у них голоси на виборах. Хоча повірити у коаліцію "Європейської солідарності", "Голоса" і "Слуги народу" насьогодні вкрай важко. І звісно ж усіх врятує "Радикальна партія", яка не дасть розбазарити українську землю.

Звісно ж Ляшко перегибає палицю, фантазуючи про "громадянську війну" і селян-рабів. Насправді Україна є однією з небагатьох країн, де досі діє ця норма, яка гальмує розвиток економіки.

Політичні "страшилки" Олега Ляшка не отримали великої підтримки в українців.

Михаил Гончаренко: "Серед 47 держав Ради Європи немає абсолютної заборони на продаж сільгоспземлі ніде, крім України. У всьому світі вона є тільки в п'яти державах – Північна Корея, Куба, Венесуела, Демократична Республіка Конго і Україна".

Іван Ковалевич: "І на землях Академії аграрних наук України на державному рівні роблять що хочуть. Ну як сказати, колгосп на папері є, а так все роблять для себе ці холдинги в нас на Рівненщині вже скільки років. А зараз не виснажують пів України? Вже захопили ці мутні контори, в нас сіють кукурудзу 3 рік і раніше цього всього не бачили".

Vladyslav Druzyaka резонно цікавиться: "Цікаво, а чому сама радикальна в світі партія Ляшка мовчить з приводу варварської вирубки лісів Закарпаття? Чому навіть не піариться на цій темі?! Мабуть, дали команду "Фу!".

Алиса Якубович відзначає, що незаконне заволодіння землями для видобутку бурштину теж Ляшком чомусь замовчується: "Про бурштин теж, фу кака".

Богдан Іващук: "Будуть створенні нові робочі місця для селян. Чим погано? Якби то в нас займались аграрієм і від нас же віджимають, то одне, а тут все логічно. І гроші в державу капнуть".

Світлана Мешковая: "Та не про те ви говорите, пан Ляшко. Чорна хмара насунулася на Україну, ще коли більшовики націоналізували землю, ліквідували приватну власність на селі, знищили ринок землі. Не там ви боротьбу ведете!"

Нагадаємо, що за даними соцопитувань "Радикальна партія" Олега Ляшка не проходить до парламенту, а згадані політиком "Слуга народу", "Голос" та "Європейська солідарність" мають достатню підтримку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook