На сьогоднішній день відбувається чимало розмов навколо ситуації з медичними реформами. У людей є безліч запитань, сумнівів і побоювань, та це і не дивно, бо деякі нововведення здаються вкрай сумнівними.

Читайте також: Нардеп звернулася до губкрнатора аби подолати налідки волинського бездоріжжя

Наприклад питання з викликом швидкої допомоги. Тепер викликати швидку не так просто. Згідно нових правил вона приїде лишу у випадку коли є загроза життю пацієнта, якщо ж ні, то пацієнт змушений самостійно прийти до лікаря на прийом, єдине, що позитивне в цій ситуації то це можливість проігнорувати електронний запис, пацієнтів у вкрай важкому стані обов’язково прийматимуть і надаватимуть потрібну медичну допомогу.

Немає розуміння медичної реформи і на місцях. Зокрема, люди переймаються закриттям сільських ФАПів та лікарень, що є чи не єдиним засобом порятунку для селян, та й чи поїдуть бабусі з віддалених сіл волинського Полісся за 40-50 кілометрів до лікарні, питання риторичне.

Під час спілкування з людьми  у районах та містах області народний депутат Ірина Констанкевич неодноразово чула перестороги селян з цього приводу. Беручи до уваги стурбованість людей, парламентар звернулася з депутатським запитом до голови Волинської ОДА Олександра Савченка з проханням надати інформацію про подальшу долю сільських ФАПів.

Нагадаємо, що за ініціативи народного депутата Ірини Констанкевич започаткована програма "Здоров’я – кожному мешканцю села", в рамках якої вузькопрофільні лікарі проводять виїзні прийоми у селах волинського Полісся.

"Ми не чекаємо від уряду, коли ж нарешті будуть освоєні 4 млрд грн на "сільську" медицину, які були надані в бюджеті ще в липні 2017 року (!!!), ми не чекаємо, коли проведуть інтернет у кожне поліське село і почнуть лікувати "дистанційно", ми не чекаємо, доки вмиратимуть селяни лише тому, що порушено головні засади, гарантовані Конституцією: доступна, якісна і безоплатна медицина. Не чекаємо, бо, хоч як там є, як і тисячі людей, не віримо в ефективність "реформ" — напівреформ, імітації реформ, у яких немає головного — людини", - зауважила Ірина Констанкевич.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter