Вчора, 11 вересня, в актовій залі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч народного депутата, голови Наглядової ради, лідера політичної партії "За майбутнє" Ігоря Палиці із професорсько-викладацьким складом університету.

Читайте також: Діти – це наше майбутнє: Волинський перинатальний центр відсвяткував першу річницю

Під час цієї конференції ректор вишу Цьось Анатолій Васильович представив проект стратегії розвитку університету та заявив, що незабаром зміниться логотип вишу. Окрім того, він зачитав наказ Міністерства освіти і науки України про те, що Ігор Петрович Палиця став головою Наглядової ради університету та зазначив, що під його чітким керівництвом університет отримає потужний розвиток, зокрема у напрямку якості освіти, що є дуже важливим для студентів.

"Щиро дякую Вам, Ігоре Петровичу, що ви погодилися очолити Наглядову раду. Ми розуміємо, що з Вами наш університет отримає потужний розвиток", – зазначив ректор Анатолій Цьось, передавши слово народному обранцеві.

"Ситуація важка, і ви її добре знаєте. Якщо ми разом з вами не змінимо напрямки розвитку університету, буде вкрай важко. Має бути належне технічне забезпечення лабораторій, можливість ставати університетом, який не лише вчить, а й дає можливість на своїй базі щось робити, отримувати якісь замовлення, бути цікавим для майбутніх студентів, аби вони розуміли, що після закінчення нашого вишу матимуть можливість влаштуватися на роботу. Ми з вами розпочинаємо з нуля. Як-от цього року медичний факультет. На превеликий жаль, не вдалося профінансувати повністю ті речі, які планували, але неодмінно це зробимо.

Нам треба так само подумати про фізико-технічний, хіміко-технологічний, фармацевтичний, інші факультети. Ви маєте переосмислити, що мине рік чи два – і держава припинить фінансувати державне замовлення. 

Ми маємо випускати ті фахові спеціальності, на які є попит. Ми маємо витрачати ваш час на тих студентів, які працевлаштуються і будуть заробляти гроші в Україні.

Ми з вами повинні об’єднатися, аби разом, спільно, як один механізм повинні розбудовувати Університет, аби він став конкурентоспроможним відносно інших українських та польських вишів", – зазначив Ігор Палиця, додавши, що викладачі повинні подумати, які потрібні спеціальності в університеті і що насамперед потрібно для потужної роботи вишу, а він, разом із народною депутаткою Іриною Констанкевич, яка також була присутня на зустрічі, пообіцяв, що знайдуть усі необхідні кошти, які потрібні будуть для Волинського національного університету.

У свою чергу народна обраниця Ірина Констанкевич, яка є членом Наглядової ради університету зазначила, що до 150-річчя університету випустять повне друковане видання творів Лесі Українки, аналог якого було зроблено лише у 1971 році.

Читайте також: "За майбутнє" – команда, яка об'єднала професіоналів задля кращого життя волинян (фото)

"Нам багато хто не вірив, а от сьогодні через шість місяців я хочу вам повідомити, що не тільки було виграно цей проєкт, не тільки отримано державне фінансування, яке становить понад шість мільйонів гривень, але й готові перші сім томів, їх здано до видавництва", – зазначила нардеп.

Також Ірина Мирославівна подякувала всім тим, хто долучився до такого важливого проекту та доказав усім, тим хто не вірив у їхні можливості те, що університет здатний на такий подвиг і залишить вагомий слід у розвитку історії та науки України. Окрім того народна обраниця подякувала і Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", який почув її та долучився до мегапроекту.

"Фонд завжди підтримує прогресивні ідеї нашого університету", – підсумувала Ірина Мирославівна.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook