Останій раз ви авторизувались через "%social%"

"Ми в російські пастки не підемо", – Павло Клімкін про миротворців на Донбасі

понеділок, 18.06.18  11:20

"Нормандська четвірка" під час останньої зустрічі вперше серйозно обговорила питання розгортання миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у інтерв'ю "5 каналу".

Читайте також: Україна повинна тримати жорстку дипломатичну лінію проти Росії, – Ігор Гузь

За словами урядовця, Росія продовжує наполягати на ідеї, що після введення миротворців ООН на Донбас, вони зможуть лише супроводжувати та забезпечувати безпеку працівників ОБСЄ. Україна та інші представники "нормандської четвірки" не погоджуються на таку пропозицію.

Читайте також:Україна відкриває центри оформлення віз у різних куточках світу

"Зараз ідея така. Це буде поступово. Ми не можемо розпочати повну операцію з самого початку. Але я чітко сказав: потрібна стратегія і вся логіка та послідовність миротворчої операції. Без цього ми в російські пастки за визначенням не підемо", – наголосив міністр.

Читайте також: МЗС: "Україну обрано до складу Економічної і Соціальної Ради ООН"

Також Павло Клімкін додав: "Наша логіка – спочатку безпека, потім починаємо працювати над нормальними виборами. Як будуть виглядати місцеві вибори? Формула виборів має бути частиною всього процесу повернення України на Донбас. Французи це підтримують. А Росія це бачить як просто вирвану з контексту легітимізацію. І це російська мета. І нормандська зустріч свідчить, що Росія нікуди від цього не відійшла".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :