Чергові сумнівні звільнення і призначення, які кидають тінь на усю державну структуру на Волині продовжуються. Призначення волинського митника, покараного за контрабанду 1,5 тонни бурштину через митницю "Ягодин", на посаду керівника начальника управління одного з відділів Тернопільської митниці ДФС було необхідне для того, аби згодом перевести його на вищу посаду на Волинську митницю.

Читайте також: Митника з Волині, який пропустив 1,5 тонни бурштину, перевели працювати на Тернопільщину

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Євгеній Шелігацький, який відзначився під час пропуску через український кордон 1,5 тонни контрабанди бурштину та отримав за це лише догану, очолив управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС. Проте не минуло й тижня, як він повернувся на Волинь.

З Волинської митниці Євгена Шелігацького звільнили 6 червня цього року, наступного дня на роботі його вже не застали, він виїхав до Тернополя. Там він виграв конкурс і його призначили заступником начальника митниці.

Очевидно, на Тернопільській митниці у Євгена Шелігацького таки не склалося. За шість днів він повернувся, але вже не в статусі виконувача обов’язків, а заступником начальника Волинської митниці. Відповідний наказ за підписом в.о. голови фіскальної служби України Мирослава Продана з’явився 12 червня.

Справа в тому, що не міг Шелігацький стати заступником начальника Волинської митниці поки не попрацює на аналогічній посаді в іншій області. Тож він виграв конкурс, нібито попрацював і тепер на Волині "буде протидіяти митним правопорушенням".

Читайте також: Чому на Волинській митниці змушують писати заяву на звільнення перед призначенням посади

"Не завадила йому зайняти посаду і догана, яку він отримав за те, що свого часу пропустив півтори тонни бурштину через україно-польський кордон. На Тернопільщині й справді нічого хорошого Євгена Шелігацького не чекало. Це ж не прикордонна область, а от на Волині йому є де розгорнутись. Тим паче, якщо він права рука начальника Волинської митниці", – підсумовують журналісти.

Детальніше дивіться в сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter