Головний державний інспектор відділу по роботі з персоналом Волинської митниці ДФС Петро Євтушок, якого звільнили після того, як він озвучив у ЗМІ обсяги корупції на митниці та назвав конкретні схеми та імена причетних, поновився на службі.

Читайте також: Волинський митник розповів про корупційні схеми головного фіскала області

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє Інформаційне агенство "Волинські новини".

Нагадаємо, в ефірі ТРК Аверс Євтушок розповів, що через кожного начальника одного митного поста за зміну проходить 50-250 тисяч доларів від контрабандистів. Керівництво митниці тисне на підлеглих, провокуючи корупцію, тому чимало з них звільняються. Тож Петро Євтушок звернувся до Національного антикорупційного бюро України щодо неправомірних дій начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького.

Реакція керівництва митниці не забарилась. Петро Євтушок отримав чотири догани за те, що попередив своє керівництво про злочини на митному посту "Устилуг". Згодом його звільнили.

Проте рішенням Волинського окружного адміністративного суду 18 грудня Петра Євтушка поновили.

Читайте також: Ігор Палиця звернувся до Генерального консула Польщі з пропозицією об'єднати сили у боротьбі з корупцією на митниці

"Поновити Євтушка Петра Михайловича на посаді головного державного інспектора відділу по роботі з персоналом Волинської митниці ДФС з 8 червня 2018 року.

Рішення підлягає негайному виконанню з 19 грудня", – йдеться у рішенні суду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter