Менше мільйона гривень виручили за приміщення магазину, площею 465,8 квадратних метрів в Ковелі, яке належало підприємству-банкруту "Ковельський житлово-будівельний комбінат".

Читайте також: На Волині оштрафували держслужбовця

Торги відбулися 8 лютого на онлайн-аукціоні, пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, директор ТзОВ "Ковельський ЖБК" у 2006-2008 роках уклав та підписав договори підряду на капітальне будівництво житлових будинків на вулиці Степана Бандери, 10 та на вулиці 40 років Перемоги, 10 в Ковелі з 55 фізичними особами. Але зобов'язань перед інвесторами не виконав. Прокуратура Волині скерувала до Ковельського міськрайонного суду кримінальну справу щодо директора ТзОВ "Ковельський ЖБК" Олега Вовка.

Керівника звинувачували у шахрайському заволодінні коштами фізичних осіб – замовників будівництва багатоквартирних будинків, а також у зловживанні службовим становищем та легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом. Зокрема, у матеріалах справи йшлося про те, що замовники будівництва у період з липня 2006 року по липень 2009 року сплатили на рахунок ТОВ "Ковельський ЖБК" майже 10 мільйонів гривень, які згодом зникли з рахунків підприємства, бо директор використав їх на власні потреби. Після суду зник і сам Олег Вовк: його оголошували у міжнародний розшук, а у 2015 році співробітники Інтерполу його розшукали у Іспанії. Проте на сайті МВС він і досі значиться у розшуку.

Читайте також: "Тільки озвучує нам суми": у Луцьку голову ОСББ підозрюють у махінаціях та розтраті коштів (відео)

Саме підприємство суд визнав банкрутом і щодо нього призначили процедуру ліквідації. 8 лютого 2021 відбувся електронний аукціон з продажу майна підприємства-банкрута. Зокрема, на продаж виставили приміщення магазину, загальною площею 465,8 кв м в Ковелі на вулиці Незалежності, 15. Нерухоме майно розташоване на земельній ділянці комунальної власності площею 0,0829 га з призначенням для обслуговування приміщення магазину. Право власності на земельну ділянку на ТОВ "Ковельський ЖБК" не було оформлене.

Стартова ціна лоту була 880 тисяч гривень, проте продати його вдалося трохи дорожче – за 908 101 гривню. Відомо, що приміщення придбав підприємець Андрій Смаль.

До слова, у 2019 році суд вилучив у Ковельської міськради земельну ділянку, площею 0,1077 га, яку свого часу надавали підприємству під будівництво, оскільки кошти від продажу земельної ділянки повинні бути направлені на погашення кредиторських вимог.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook