У найголовніші статті економії увійшли одяг і взуття, харчування, відпочинок, - повідомлює Bussines.

Читайте також: Пенсійні новації: перерахунок грошей, яких немає

Бажання економити часто виникає, що називається, "проти волі". І викликано воно не тільки браком коштів в даний момент, але і страхом за своє майбутнє.

В останні роки українці економлять постійно - соціопроси тільки і встигають з'ясовувати, на чому більшість воліє заощаджувати в цьому році. Як правило, найчастіше, економлять на харчуванні, як на найсуттєвішою статті в структурі витрат.

Компанії Research & Branding Group провела чергове опитування і з'ясувала: лише третина українців можуть сказати. Що в тій чи іншій мірі задоволені своїм життям. Важливою складовою цієї задоволеності є матеріальний достаток. Більше половини українців (52%) оцінили матеріальне становище своїх сімей як погане, 39% - як середнє, і тільки 6% жителів країни оцінили матеріальне становище своїх сімей як хороше.

Крім того, автори опитування вирішили з'ясувати, на чому українці економлять. І розбили ці статті на три групи.

До першої групи увійшли основні статті економії українців, на яких економить половина громадян країни. На цей раз сюди увійшли одяг і взуття (56%), продукти харчування (50%) і відпочинок (47%).

Другу групу склали витрати, на яких економлять 30-40% жителів країни: дозвілля / розваги (39%), комунальні витрати (39%), лікування / ліки (35%), велика і дрібна побутова техніка (відповідно 32% і 31% ).

Третю групу склали як необхідні повсякденні витрати (транспорт - 26% і зв'язок -19%), так і нечасті в життя пересічних громадян великі покупки нерухомості або автомобіля (23%) і предметів розкоші (21%). Крім того, кожен восьмий-дев'ятий українець (12%) економить на освіті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter