На трьох вулицях обласного центру хочуть заборонити рух громадського транспорту міжміського сполучення.

Читайте також: У Луцьку планують розробити нові приміські маршрути

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, пише ІА Волинські новини.

Зокрема, начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов запропонував обранцям громади внести зміни до рішення Луцької міської ради про автомобільний транспорт.

Зі слів головного транспортника міста, у контексті змін пропонується заборонити рух міжміських автобусів проспектами Перемоги та Василя Мойсея, а також вулицею Яровиця.

Зі слів посадовця, причина запропонованих змін – затори на проспекті Перемоги у районі РЦ «Промінь».

«На зупинках громадського транспорту міжміські автобуси очікують на пасажирів по 20-30 хвилин, чим створюють перешкоди для проїзду інших видів транспорту. Ми пропонуємо заборонити виключно рух міжміського транспорту вулицями Луцька. Приміського ця заборона не стосуватиметься. Однак, ми не просто забороняємо, а ознайомлюємо міжміських перевізників з альтернативними напрямками руху та об’їзду. До прикладу, якщо мова про Ковельський напрямок, то ми рекомендуємо їхати у напрямку села Дачне, далі на вулицю Ківерцівську і на АС 1. Тобто міжміські автобуси повинні зупинятися виключно на автостанціях і при цьому не їхати через місто», – зазначив Володимир Степанов.

Читайте також: Луцьк отримав новенькі тролейбуси (фото)

Він зауважив, що в управлінні транспорту та зв’язку передбачили й шляхи об’їзду для автобусів місцево-ближнього сполучення.

До прикладу, автобуси рожищенського напрямку вважають міжміськими, але місцево-ближнього сполучення.

«Ми рекомендуємо їм прокладати маршрут за схемою Ковельска – Набережна – шляхопровід на вулиці Ківерцівській – Годіюк – Конякіна – АС1. І якщо альтернативні шляхи об’їзду для міжміського транспорту затвердять, тоді ми будемо створювати пункти пересадки», – зазначив Степанов.

На це депутат Михайло Наход зауважив, що позитивне рішення щодо нових змін у русі громадського транспорту з одного боку розвантажить місто, а з іншого – створить дискомфорт людям.

Однак, Володимир Степанов зауважив, що у такому разі проблему дещо згладять проміжні пункти пересадки з міжміського транспорту на міський.

Зваживши всі «за» і «проти» члени комісії підтримали запропоновані зміни і рекомендували обранцям громади ухвалити їх під час сесії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook