У Бахмацькому районному суді Чернігова триває розгляд справи про вбивство подружжя 27-річних Ольги та Віталія Зубенків. 21 червня торік на території колишньої свиноферми за півкілометра від села Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині їх знайшли мертвими у ямі.

Читайте також: Українку жорстоко вбили в Голлівуді, у померлої залишилася донька

На лаві підсудних – 45-річна Ніна Попівка та Ігор Гордієнко, 43 роки. Його підозрюють у вбивстві з корисливих мотивів, жінку – в пособництві. У кожного з них свій адвокат.

Потерпілі вимагають для обвинувачених найвищої міри покарання – довічного ув'язнення. Також заявили цивільний позов: відшкодувати моральні збитки – по мільйону гривень кожній стороні, та вартість викраденого майна – більш ніж 45 тис. грн. Попівка свою провину заперечує. Гордієнко у всьому зізнається. За його словами, йому в усьому допомагала спільниця.

"На всіх судових засіданнях Ніна Попівка поводиться досить нахабно. Вона абсолютно не визнає своєї провини – ударів ножем подружжю не наносила, а значить, не винна. Точніше, винна тільки в тому, що не повідомила в поліцію про злочин Ігоря. Я вважаю, що вони обидва – звірі, а не люди. Ніна та Ігор разом були в київській квартирі Зубенків, звідки винесли все цінне. Я не здивуюся, якщо саме вона виявиться організатором злочину – мама Ольги говорила, що Ніна відправляла дочці повідомлення з невідомих номерів, спонукаючи приїхати в Шаповалівку, де для них з Віталієм вже була викопана яма", – каже Тетяна Шевченко, одна із адвокатів потерпілих.

Читайте також: Ножем у груди: ревнива пенсіонерка помстилася чоловіку, який хотів з нею розлучитись у Києві

Мати Віталія схиляється до того, що це було ритуальне вбивство, додає В'ячеслав Лисенко, інший адвокат потерпілих.

"Його метою не було заволодіння цінними речами. На це вказує фотографія колишнього чоловіка Ніни (Олександра Кудряшова, батька її четвертого сина. – Gazeta.ua), вона лежала на голові у Віталія. Також була тушка якоїсь вбитої тварини, яка була в тій же ямі. У цій справі ще багато неясного. Ігор вбив Віталія неподалік від ями, а Олю – вдома у Ніни. До свиноферми від будинку близько 1,5-2 кілометрів. Як він один тягнув тіло? Невже не боявся, що його можуть помітити? Чому біля ями знайшли три лопати? Всі ці запитання поки що без відповідей", – додав Лисенко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter