Будівництво школи для жителів Стобихівки, вкрай важливе. Вже 10 років вони чекають на його початок, адже діти навчаються у кілька змін в тісному та аварійному приміщенні. Врешті-решт будівництво планують розпочати на початку квітня. 

Читайте також: Амбіції мера проти розвитку регіону: у Камені-Каширському досі не може утворитись ОТГ

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району жителі вже понад 10 років чекають на будівництво школи. Старе приміщення школи збудоване ще у 1974 році, й розраховане лиш на 70 учнів. Наразі тут навчається понад 260 дітей. Ще у 2018 році губернатор області Олександр Савченко пообіцяв батькам, що будівництво розпочнуть, проте цього так і не відбулось. Через це батьки розпочали протест – тож у вересні минулого року дітей до школи не пустили. Батьки вимагали й звільнити директора, що таки відбулось – у Стобихівській загальноосвітній школі 1-2 ступенів вже два місяці новий директор – Юлія Сущ. Ситуація у школі критична – дітям немає де вчитись.

Читайте також: У селі на Волині прихильники МП хочуть відсудити церкву, яка перейшла до ПЦУ (фото)

В рамках робочого візиту Стобихівку відвідала Народний депутат України Ірина Констанкевич, яка у червні 2018 року спрямувала з фонду соцеконому півмільйона гривень на будівництво цієї школи. Ірина Констанкевич під час зустрічі з громадою села розповіла, що на будівництво школи вже призначений забудовник, є передбачені держбюджетом кошти, проте є одна проблема – потрібне співфінансування з районною держадміністрацією, які в свою чергу повинні виділити з бюджету 650 тисяч гривень.

З метою вирішення усіх питань по початку будівництва школи буде скликана позачергова сесія Камінь-Каширської районної ради. Почати будувати довгоочікувану школу планують на початку квітня цього року.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook