У Хмельницькій області поліція 15 км переслідувала грабіжника, який втікав через поля босоніж.

Читайте також: Чоловік вкрав вина у свого керівника на 1,2 млн доларів

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що затриманий 46-річний чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабежі. Як виявилось, чоловік ще й перебував у розшуку в сусідній області за вчинення крадіжки.

У середу, 21 лютого, після 22:00 він зайшов до літньої кухні 35-річної жительки села Нова Гребля у Волочиському районі. Злодій намагався вкрасти продукти харчування, але господарка застала його на місці злочину, після чого він відштовхнув жінку і поспішно втік з місця події в напрямку сіл сусіднього району.

Потерпіла одразу ж зателефонувала в поліцію. На межі двох районів правоохоронці виявили сліди зловмисника. Той утікав без взуття, оскільки черевики загубив на місці злочину.

Читайте також: У Луцьку жінка зайшла до хати й обікрала господарів

Щоб відірватися від поліцейських грабіжник біг по пересічній місцевості через поля. Патрульні залишили службові автомобілі на узбіччі і близько 15 кілометрів переслідували втікача. Затримали його в сіннику на закинутому господарстві в селі Гаївка Теофіпольського району. Поліцейські відвезли зловмисника до відділку для проведення необхідних слідчих дій.

Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ст. 15, ч. 3 ст. 186 ("Грабіж") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter