Мобільні оператори України перед Новим роком підняли тарифи на 20-70 гривень в залежності від пакету. При цьому в першому кварталі 2019 року не виключається ще одна хвиля підвищень тарифів.

Читайте також:Чим цікавилися люди у всьому світі в 2018 році (відео)

"Під кінець минулого року два з трьох операторів мобільного зв'язку Київстар та lifecell − "порадували" абонентів або значним збільшенням плати за послуги, або закриттям старих дешевих тарифів. Третій оператор Vodafone − поки тримається. Останній раз він піднімав ціни влітку", − відзначають експерти.

Так тарифи оператора lifecell зросли на 25-30 гривень, а деякі навіть від 40 до 75 гривень. У компанії порадили абонентам переходити на інші тарифи, якщо ж їх не влаштовує нова ціна поточних, пише Znaj.ua.

Київстар взагалі прибрав 13 тарифів і зобов'язав клієнтів переходити на нові.

"Оператор вирішив підчистити в основному бюджетні тарифи, за якими абоненти могли мало і рідко платити і спілкуватися голосом. Так, наприклад, власники тарифу "Базовий" могли безлімітно спілкуватися в мережах "Київстар" і не платити щомісячну абонплату. Дзвінки на інші оператори коштували 1,5 грн хвилину, а 50 Мб інтернету − 3 грн. Тепер же цим абонентам доведеться переходити, наприклад, на найдешевший тариф "Безлім Соцмережі" − за 75 грн", − відзначають фахівці.

Читайте також: Зруйновано міф про особливу користь частого сексу для жінок

При цьому Vodafone найближчим часом не планує вносити зміни у тарифні плани: у компанії назвали свої тарифи адекватними ринку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter