Юна науковиця з Волині Юлія Павлюк брала участь у всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідних робіт слухачів Малої академії наук України.

Читайте також: Вперше за 40 років: у Луцьку з’являться нові артезіанські свердловини

Конкурс тривав з 5 по 8 листопада, пише Район.Стара Вижівка.

Протягом минулого навчального року відбулись два його етапи – районний і обласний, а завершальний у столиці мав пройти у квітні. Проте через карантин фінал змагань юних науковців перенесли на осінь.

Він став одним із найбільших серед усіх дійств в Україні в онлайн форматі і наймасштабнішим – серед наукових. Варто лише зауважити, що організатори зафіксували близько півмільйона підключень і переглядів трансляції за день. Ведучими на оголошенні результатів стали солісти гурту "Танок на майдані Конго".

Читайте також: У Луцьку Генконсульство Польщі зменшило кількість прийомів заяв на візу

Уже третій рік поспіль право представляти Волинь у секції "Фольклористика" на всеукраїнському рівні здобула старовижівчанка Юлія Павлюк. Обидва рази перед цим вона ставала призеркою конкурсу: у 2018-му – 2 місце, торік – два "срібла" за роботу у двох секціях.

8 листопада випускниця старовижівської школи-гімназії, яка нині вже є першокурсницею столичного Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, повторила свій успіх і знову виборола друге місце в Україні.

Журі високо відзначило дослідження Юлії "Примовки в родинній обрядовості Старовижівщини", керівницею якого виступила вчителька української мови та літератури Оксана Коваль.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook