Журналіста видання "Страна" Владислава Бовтрука побили на мітингу, організованому на Майдані прихильниками Петра Порошенко проти реєстрації ЦВК кандидатами в депутати Анатолія Шарія та Андрія Клюєва.

Читайте також: Молдова пішла війною на Порошенка: контрабанда та корупційні схеми

Влад вже написав заяву в поліцію.

Владислав Бовтрук прийшов на мітинг за редакційним завданням робити репортаж.

В один з моментів він зауважив бійку. Як виявилося, на мітинг прийшов один з прихильників Шарія з червоним кулькою. На нього тут же накинулися і почали проганяти.

"Я підійшов ближче, щоб зняти цей інцидент і тут же отримав удар в обличчя від одного з учасників мітингу − чоловік близько 50 років. Удар був такої сили, що я впав. Після чого мене, вже лежачого, продовжили бити ногами. Я піднявся і чітко сказав, що я журналіст після чого мене облили водою і почали кричати "тобі мало? Додати?". У цей момент прийшла поліція і вивела мене з натовпу. Зараз йду писати заяву до відділку", − розповів Влад.

3 липня стало відомо, що поліція відкрила кримінальну справу за фактом нападу на журналіста в ході виконання службових обов'язків.

У ЕРДР (єдиний реєстр досудових розслідувань) внесено інформацію про скоєння злочину стосовно журналіста і зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345-1 КК (умисне заподіяння журналістові побоїв або легких тілесних ушкоджень, що пов'язано із здійсненням його професійної діяльності).

Читайте також: Вантажівка депутата від партії Порошенка переїхала 14-річну дитину – ЗМІ

За цією статтею передбачено обмеження або повне позбавлення волі на строк до п'яти років.

Зараз правоохоронці намагаються встановити особу нападника.

"Інцидент, що стався є обурливим. Будь-які мітинги і політичні акції повинні бути відкриті для журналістів всіх медіа та співробітники ЗМІ не повинні боятися ходити на масові заходи і виконувати свою роботу. Ця агресія стає можливою, тому що в українському суспільстві вже роками напрацювався стереотип - журналіст є беззахисною жертвою, атака на нього залишається безкарною. Розраховуємо, на те, що в поліції вистачить професіоналізму провести розслідування і витримки не звертаючись в політику", − заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Нашого журналіста Владислава Бовтрук побили на мітингу Порошенко. Пишемо заяву в поліцію. Скоро будуть подробиці. Порошенко, навіть переставши бути президентом, залишається Порошенко", − написав головний редактор видання "Страна" Ігор Гужва на своїй сторінці в Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook