У селі Галузія Маневицького району відкрили новий дитсадок. Його відвідуватимуть 24 малюки. На урочистості завітала народний депутат Ірина Констанкевич, депутати Волинської облради від УКРОПу – Вячеслав Рубльов та Іван Киричик
Діти влаштували справжнє свято пісні і танцю. Не стримували радощів і батьки, які з нетерпінням чекали на цю подію багато років поспіль. 
"На шляху до відкриття дошкільного навчального закладу виникала незліченна кількість перепон. Дві попередні спроби відкрити дитячий садок у селі Галузія закінчилися невдачею. Визначальну роль відіграли жителі села, які не втрачали надію", – розповів голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко.
"Відкриваючи нові садочки та школи, створюючи умови для гармонійного розвитку дітей ми закладаємо підвалини щасливого майбутнього нашої країни. Надзвичайно радісно, що і керівник Ігор Терещенко, і уся громада сповідують ті ж цінності, розуміючи, що лише інвестуючи у дітей, можна побудувати сильну, незалежну державу", – зазначила Ірина Констанкевич.
Саме за допомоги народного депутата у новому дитсадку вже встановили енергоощадні вікна. Це стало можливим в рамках реалізації спільного проекту громади та Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" "Теплий садочок – запорука формування здорового покоління", загальна вартість якого сягнула 29 тисяч гривень. 
Новий дошкільний заклад відкрився на базі Галузіївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, і є філією Прилісненського дитячого садочка "Колобок". Тут працюватиме 5 педагогів. Загалом у Галузії – більше 60 діток дошкільного віку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter