У Баварії стартував перший у світі проект щодо використання вантажівок, керованих комп’ютером. Вони курсуватимуть на автобані між Мюнхеном і Нюрнбергом.

Читайте також: Українська компанія розробила безпілотне авто на базі Lanos

Машини здійснюватимуть по три поїздки на день, перевозячи вантажі логістичної компанії Schenker – "дочки" німецького залізничного концерну Deutsche Bahnповідомляє DW.

Проект стане першим у світі досвідом використання вантажних автоколон лише з одним водієм. На дистанції 15 м від керованої водієм першої вантажівки з причепом прямуватиме друга, якою управлятиме комп’ютер.

Читайте також: В Україні почали безкоштовно роздавати авто на іноземній реєстрації

За словами міністра транспорту ФРН Андреас Шойер, такий метод допоможе зробити вантажоперевезення менш небезпечними, підвищити їхню рентабельність і скоротити шкоду для навколишнього середовища. Рух у повітряному струмені, який створюється вантажівкою, що їде попереду, на 10% скорочує витрати пального, тобто економить приблизно 3 л на кожні 100 км.

Разом з тим в автоматично керованих вантажівках все ж таки перебуватиме водій. У будь-який момент він зможе взяти управління на себе

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter