На Одещині викрили зловмисників, які викрадали людей та вимагали гроші за їх звільнення.

Читайте також: Поліція показала, як волиняни крали євродизель з міжнародного нафтопроводу

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Одеській області.

До складу злочинної групи, створеної на етнічній основі, входили вихідці з Кавказького регіону, які спеціалізуються на незаконному позбавленні волі громадян з метою вимагання за їх звільнення викупу в особливо великих розмірах.

Зокрема, поліцейські встановили факт викрадення у листопаді 2017 року жителя міста Одеса. За його звільнення зловмисники вимагали у рідних 200 тисяч доларів США.

У результаті вжитих заходів правоохоронці встановили шість безпосередніх виконавців злочину. Також встановлено осіб, які сприяли зловмисникам у здійсненні їх намірів.

У результаті обшуків виявлено та вилучено речові докази у справі, транспортні засоби та арсенал зброї. Серед вилученого – кілька пістолетів, автомат, помпова рушниця, кулемет. Крім того, вилучено гранати, одна з яких – саморобна, набої різного калібру, а також штик-ножі і наручники.

Стосовно чотирьох затриманих суд Одеси обрано запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави терміном на 60 діб. Місцезнаходження ще двох зловмисників наразі встановлюється. Триває досудове розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter