На ПрАТ "Луцьк Фудз" виник спалах коронавірусної інфекції. Зареєстровано 6 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. Про це йшлося 24 червня у Волинській ОДА під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте також: Інфіковані коронавірусом волиняни померли від пневмонії

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що виникненню спалаху сприяло недотримання карантину на підприємстві.

Зокрема, захворіла працівниця протягом тижня з симптомами ГРВІ відвідувала підприємство, не повідомляла керівництво про свій стан, приймала жарознижувальні препарати і розцінювала наявні симптоми як застуду.

Також встановлено, що під час доїзду не дотримуються маскового режиму, на прохідній не проводиться скринінг, у цеху підприємства працюють без засобів захисту, переодягаються і харчуються в одному приміщенні та без дотримання соціальної дистанції.

Крім того, зареєстрвані випадки інфікування на підприємстві "Жасмін Лінжері", де зафіксовано чотири випадки хвороби.

Про хворобу поінформоване керівництво та проводяться усі протиепідемічні заходи. Зокрема, контактних осіб скеровано на аналізи, але, за словами Наталії Янко, дану пропозицію керівництво підприємства проігнорувало.

Читайте також: Повідомили, скільки інфікованих коронавірусом пацієнтів лікується у волинських медзакладах

Нагадаємо, що Зз останню добу на Волині зареєстровано 61 новий випадок захворювання на COVID–19: Ковельський район – 15, м.Луцьк – 7, Луцький район – 6, Камінь–Каширський район – 6, м.Нововолинськ – 5, Іваничівський район – 1,  Ківерцівський район – 4, Маневицький район – 4, Старовижівський район – 4,  Володимир – Волинський  район – 2, Рожищенський район  – 2, Турійський район – 2, Шацький район – 2, Любешівський район – 1. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook