Група народних депутатів планує ініціювати звернення до Ради національної безпеки й оборони з проханням накласти санкції на Віктора Медведчука і пов'язані з ним компанії.

Читайте також: Обличчя нинішньої влади: корупціонер Барна планує віджати "1+1" та "Буковель"

Про це у Фейсбук повідомив нардеп Мустафа Найєм.

"Після обіцянки аргументовано висловити свою думку про кураторів NewsOne і 112 – Віктора Медведчука й Андрія Портнова – зі мною зв'язалися гостьові редактори цих телеканалів і запросили на ефір. Як і обіцяв, я прийду на обидва ефіри... і, серед іншого, повідомлю про те, що роблю все можливе, щоб ініціювати санкції щодо вищезазначених осіб і пов'язаних із ними суб'єктів", – заявив він.

Найєм зазначив, що, крім кримінального переслідування, у держави є санкції для реагування на потенційні загрози нацбезпеки.

Пропонувати їх РНБО можуть Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, Служба безпеки України і Національний банк.

Читайте також: Як Фірташ краде газ в українців і змушує платити за нього більше

"Ми з колегами вже підготували відповідний проект постанови Верховної Ради, якою найближчим часом звернемося до РНБО з проханням розглянути питання накладення санкцій на Віктора Медведчука і пов'язаних із ним суб'єктів, а також на інші господарчі суб'єкти, щодо яких лунають звинувачення в антидержавній діяльності", – повідомив Найєм.

Санкції передбачають низку обмежень, включно з позбавленням ліцензій каналів, заборону користуватися радіочастотами та блокування активів. У проекті постанови сім компаній, до яких пропонують застосувати санкції: "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ" і "Новини 24 години". Перші шість компаній повʼязані з телеканалом 112, а остання – з NewsOne.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter