В Україні в окремих мережах АЗС почалися перебої з продажем бензину в роздріб. Експерти стверджують, що це побічно пов'язано з домовленостями Кабінету міністрів і головних трейдерів паливного ринку.

Читайте також: Вартість пального в Україні: на що чекати водіям у квітні

Про це йдеться в матеріалі "Сегодня". При чому є відразу дві версії про те, який саме це зв'язок. Загалом ціни на пальне знижуються.

Перша версія полягає в тому, що продавці незадоволені зафіксованою в меморандумі максимальною ціною в 30 грн за літр. Як наслідок, вирішили взагалі поки що не продавати пальне або відпускають його обмеженими партіями.

Друга – через податкові перевірки (теж результат меморандуму) правильності сплати податків деякі легальні мережі тимчасово призупинили роботу своїх нафтобаз. Зроблено з метою впорядкувати документацію.

Читайте також: На Волині виявили майже 30 незаконних АЗС

Раніше Кабінет міністрів і Нафтогазова асоціація підписали меморандум, згідно з яким вартість бензину на АЗС не повинна перевищувати 30 гривень. В уряді вже заявили, що це дозволило знизити ціни на пальне в середньому на 20 копійок за перші дні квітня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook